Friday, October 25, 2013

Uus arvuti. Päev 1.

Vahetasin täna oma sülearvuti välja. Tegelikult tuli see otsus juba umbes kuu aega tagasi, aga alles täna jõudis uus arvuti kohale. Kui enne oli mul tavakasutajatele mõeldud Dell Vostro siis nüüd oman rohkem äriklassi kuuluvat arvutit Dell Latitude e5430.
Väga pikalt ei ole veel uue arvutiga aega veeta saanud, aga suurim erinevus, mida praegu märkan on akukestvus. Eelmisel arvutil oli 6 cell aku, ehk siis ta pidas laadimata vastu maksimaalselt 2 - 2,5 tundi. Sellel läpparil on 9 cell aku, mis praegu 50% peal näitab veel umbes nelja tundi vastupidavust. See oleneb loomulikult, palju ma teda näpin, kui ere on taustavalgus, milline powerplan on valitud jne, aga ka parimatel päevadel ei lubanud mu 6 cell aku nelja tundi vastu pidada, nii et selles vallas on progress täitsa olemas. 

Vahetunud on ka graafikakaart, mis eelmise arvuti juures oli mul veidi murelapseks. Nimelt ei olnud mu vanal läpparil veel integreeritud graafikakaarti, mis tähendas, et sisuliselt iga veidi suuremamahulisem/graafiliselt keerukam programm kukkus lag'ima. Ei ole selles läpparis veel ühtegi mängu käima tõmmanud nii, et ei oska kommenteerida, kas ja kui palju paremini süsteem töötama peaks. Loomulikult loodan parimat. 

Hetkel olen natuke eksinud, sest uues arvutis ei ole sisuliselt mitte midagi ja ma ei oska kusagilt alustada. Just meenus, et praegu on puudu ka MS Office'i programmid. 

Eks siis näha ole, kuidas ma oma uue, kiirema protsessori ja parema graafikakaardiga arvutiga läbi saama hakkan.
Üks asi on kindel - mul on vaja leida kuskilt sobilik kaanekleebis, sest vana arvuti oli punane ja selle pealt tumehalli peale minna on liiga drastiline muutus...